Povestiri cu tâlc...

30 aprilie 2010

FLUTURELE 

         Un băieţel a găsit coconul unui fluture. L-a luat cu el şi zilnic îl privea, poate, poate va surprinde momentul în care fluturaşul va ieşi la lumina zilei.
         Şi iată că ziua mult aşteptată şi-a făcut apariţia. A stat băiatul nostru ore în şir pentru a privi cum fluturele încerca să iasă printr-o gaură extrem de mică.
         După o vreme însă, fluturele nu a mai progresat deloc. Se pare că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a ieşi, dar nu a fost de ajuns. Băiatului i s-a făcut milă şi s-a decis să îi vină în ajutor. A luat o foarfecă şi a tăiat partea care a mai rămas din cocon. Astfel fluturele a reuşit să iasă cu uşurinţă.
         Dar corpul lui era umflat, iar aripile îi erau mici şi scorojite. Băiatul a continuat să privească nou născutul fluturaş aşteptând ca în orice moment să îşi ia zborul. Din păcate acest lucru nu s-a mai întâmplat. Fluturele a fost nevoit să îşi petreacă restul zilelor târându-se de ici colo, cu un corp umflat şi aripi scorojite. Niciodată nu a fost în stare să zboare.
        Băiatul, în bunătatea şi mila lui, nu a înţeles că acel chin de a trece prin găurică mică a coconului îi era vital fluturelui. Era modalitatea prin care fluidul din corp era forţat să ajungă în aripi pentru ca acestea să fie pregătite pentru zbor imediat ce va reuşi să se elibereze din cocon.

Asemeni fluturelui, şi noi trebuie de multe ori să ne zbatem în viaţă pentru a ne câştiga libertatea şi a ne putea lua zborul. Oricât de greu pare a fi uneori, nu te lăsa copleşit(ă), focalizeză-te pe ceva pozitiv, găseşte-ţi un motiv pentru care să te lupţi în continuare şi să nu te dai bătut(ă).

1 comentarii:

Anonim 3 mai 2010 la 02:34  

HRISTOS A INVIAT!
HRISTOS NE-A ELIBERAT!
HRISTOS NE-A INVIAT PE NOI!
HRISTOS NE-A LUMINAT!
HRISTOS NE-A INALTAT!
HRISTOS NE-A BUCURAT SI VIATA NE-A USURAT PRIN PATIMIREA DE BUNA VOIE.
...
"...`am facut niste pasi,
am renuntat la niste pasi,
am renuntat la renuntare,...
si iata-ma'S LIBERA!...
SI FLUTURII SUNT LIBERI!"...

Stiai cumva, ca asta-i deviza mea?!!!...de la tinerete...pan'la batranete!IUBESC FLUTURII SI VIATA LOR SCURTA SI VIE, MAI ALES LIBERATETEA LOR...si te iubesc, si pe tine fluturas mic,lasa-ti aripile sa te poarte in voia vantului de DUMNEZEU CREAT,SPRE LIBERATATE! Suntem vii si inzestrati cu minte spre a ALEGE VIATA!VIATA-I FRUMOASA SI PLINA DE OBSTACOLE - ACESTEA NE COACE FRUCTUL DINLAUNTRUL NOSTRU, CALIREA+INTARIREA=MANTUIREA!
...SI FLUTURII SUNT LIBERI SI NOI ASEMENA LOR,LIBERI SUNTEM!... SA ALERGAM IN GRADINA DOMNULUI INVIAT DIN MORTI, SPRE LIBERTATEA NOASTRA!

INTELEPCIUNE IN VIATA LIBERA INTRU HRISTOS MANTUIRE!AMIN!

Comentarii recente

"Cuvintele noastre ortodoxe sunt ca armele care îi apără pe ai noştri şi îi lovesc pe eretici. Aceste cuvinte nu îi lovesc pentru a-i doborî, ci pentru a-i ridica după ce au căzut. Acesta este scopul luptei noastre: să îi ajutăm şi pe vrăşmaşii noştri să se mântuiască." (Sf. Ioan Gură de Aur).

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP