Primul sfert de veac trecut! :)

29 septembrie 2012

Primul sfert de veac trecut! 


Îmi aduc aminte cu ce dificultate mă convingea mama să merg la școală cu bomboane de ziua mea, ce greu îmi venea când toată clasa se ridica, îmi cântau și-mi urau tot ce e mai frumos și bun, iar eu mergeam pe la fiecare dintre cei 25-28 de colegi pentru a-i servi, foarte emoționată și stânjenită de parcă trebuia să fac un lucru complicat... :) Doamne, ce vremuri unice, ce momente pline de frumusețe! 

Tortul de ciocolată cu struguri, pregătit cu drag de mama în fiecare an, îmbrățișările și urările celor dragi, mă copleșeau atât de tare, încât îmi doream să treacă mai repede această ultimă zi din Septembrie. :) 

Anii au trecut, cu bune, cu rele, dar și cu foarte bune momente și împliniri neașteptate! Nu pot decât să fiu recunoscătoare pentru tot ce mi-a dăruit Dumnnezeu! O spun cu toată convingerea, deși de multe ori mi-am dorit anumite lucruri care nu mi-au aparținut niciodată, neînțelegând în acele momente că nu era ceea ce-mi trebuia sau mi se potrivea cu adevărat. 

Azi mă gândeam la ultimii 7 ani de până acum. Absolut pentru tot ce m-am rugat, Dumnezeu mi-a dat! Uneori chiar ce vroiam eu, alteori ceea ce era mai bine pentru mine, deși mi-era greu să accept, nefiind ceea ce-mi doream eu! Întotdeauna rugăciunea mi-a fost ascultată! Chiar de prima dată când l-am văzut pe Părintele drag, m-am rugat să-l cunosc bine și să-mi devină duhovnic (neștiind absolut nimic despre Sfinția Sa, doar având această dorință inexplicabilă în cuvinte). Și așa a fost, slavă Domnului! 

Prietenii foarte buni din București, colegii și întreaga perioadă de studenție! Dumnezeu mi-a scos în cale numai oameni minunați! Nu știu dacă merit totul, însă Îi mulțumesc pentru toate de fiecare dată. Așa încep rugăciunea și cred că așa e firesc!
...
Multe pot scrie și spune, însă sunt convinsă că nu pot transmite toate gândurile și sentimentele... 26 bate la ușă... Am învățat să mă bucur de fiecare clipă, așa cum este, am învățat să mă bucur de tot ceea ce am și să-i dau slavă lui Dumnezeu pentru toate încercările și ajutorul necontenit!

În această zi, nu am decât un singur gând: mulțumiri și slavă adresate Lui Dumnezeu! :)

Vă iubesc pe toți! Vă mulțumesc pentru tot, tuturor!

***

(un simplu gând, astăzi, în Duminica a XIX-a după Rusalii, la Evanghelia Predicii de pe munte - Iubirea vrăjmașilor)
30.09.2012


0 comentarii:

Comentarii recente

"Cuvintele noastre ortodoxe sunt ca armele care îi apără pe ai noştri şi îi lovesc pe eretici. Aceste cuvinte nu îi lovesc pentru a-i doborî, ci pentru a-i ridica după ce au căzut. Acesta este scopul luptei noastre: să îi ajutăm şi pe vrăşmaşii noştri să se mântuiască." (Sf. Ioan Gură de Aur).

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP