OPT ARHIEREI DAU „RĂSPUNSUL CORESPUNZĂTOR” PATRIARHULUI ECUMENIC

15 ianuarie 2010


OPT  ARHIEREI DAU „RĂSPUNSUL CORESPUNZĂTOR”
PATRIARHULUI ECUMENIC, CONDAMNÂND PANEREZIA ECUMENISMULUI, A CĂRUI CAP ESTE CHIAR EL


PARTEA I


PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU:

          „Va trebui să contribuim cu toţii la promovarea principiilor spirituale ale ecumenismului...” (Periodicul „Επίσκεψις” al Patriarhiei, nr. 511/30.11.1994)
          „Recent, a circulat o „Mărturisire de credinţă [împotriva ecumenismului]” în Grecia... În curând, vor primi răspunsul corespunzător din partea Patriarhiei Ecumenice, deoarece astfel de lucruri sunt inadmisibile” (Ziarul „Ορθόδοξος Τύπος”, 11.09.2009).
         
******************************************************************
MITROPOLITUL ANDREI DE DRIINOUPOLE:

„Asupra temelor Credinţei se încearcă oarecare falsificări. În ultima vreme am văzut rugăciuni-în-comun, îmbrăţişări, sărutări între reprezentanţii corifei ai Bisericii Ortodoxe cu papismul... Trebuie să cercetăm pentru a vedea cum ne vom feri de această ciumă care se numeşte ecumenism, deoarece despre ciumă este vorba”  (Ziarul “Ορθόδοξος Τύπος”, 02.10.2009).
         
******************************************************************

MITROPOLITUL EVSEVIE DE SAMOS:

          „Împreună cu martorii lui Iehova au pătruns în turma lui Hristos şi ecumeniştii, adică cei care contestă învăţăturile de bază ale credinţei ortodoxe...” (Enciclica din Duminica Ortodoxiei, 2009).
         
******************************************************************
MITROPOLITUL COSMA DE ETOLIA:

          „Cu tot sufletul şi inima şi cugetul şi buzele, mărturisesc şi semnez „Mărturisirea de credinţă împotriva ecumenismului”... Nu vom trăda cele sfinte şi cuvioase ale Sfintei noastre Ortodoxii, pentru o falsă politeţe şi o agapologhie a ecumeniştilor” („Θεοδρομία”, nr. 2 – 2009)
         
******************************************************************
MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU:

          „Răspunsul meu la această chestiune acidă a panereziei ecumenismului şi a ereziei papismului nu poate fi altul decât poziţia veşnică şi constantă a Sfinţilor Părinţi purtători de Duh”. („Ορθόδοξος Τύπος”, 06.07.2007)
         
„Vin prin prezenta pentru a Vă retrimite Vouă „Mărturisirea de Credinţă împotriva ecumenismului", ce a fost trimisă mie de către Voi pentru a fi semnată de nimicnicia mea, felicitându-Vă din adâncul sufletului, pentru această deosebită iniţiativă a Voastră, care umple un mare gol al Bisericii care este păstorită spre pâlnia contemporană a sincretismului” („Θεοδρομία”, nr. 2 – 2009).

(tradus din greacă de ierom. Fotie cf. http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=8033)

0 comentarii:

Comentarii recente

"Cuvintele noastre ortodoxe sunt ca armele care îi apără pe ai noştri şi îi lovesc pe eretici. Aceste cuvinte nu îi lovesc pentru a-i doborî, ci pentru a-i ridica după ce au căzut. Acesta este scopul luptei noastre: să îi ajutăm şi pe vrăşmaşii noştri să se mântuiască." (Sf. Ioan Gură de Aur).

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP