Începe disputa... Ameninţări, intimidări şi măsuri severe

19 octombrie 2009

18 octombrie 2009:
ARHIEPISCOPUL CIPRULUI A APUCAT BASTONUL INTIMIDĂRILOR ŞI AL AFURISIRILOR

 
           Liderii ecumenismului continuă să atace cu intimidări şi afurisiri. De această dată, bastonul l-a ridicat Arhiepiscopul Ciprului k.  Hrisostomos, care ameninţă cu pedepse pe clericii care au luat parte la protestele de ieri din faţa hotelului care găzduieşte Comisia Mixtă de Dialog Teologic dintre ortodocşi şi romano-catolici. Mai mult, în predica de astăzi din timpul co-liturghisirii arhiereşti, în prezenţa romano-catolicilor, a caracterizat împotrivirile credincioşilor  ca făcând dovada unui „egoism luciferic”!
          Este adevărat că luarea de decizii de-a lungul anilor, în lipsa corpului ecleziastic, s-a împământenit şi a devenit un obicei în cercurile ecumeniste, încât suportă cu greu să nu reacţioneze la critică; critică referitoare la limitele şi metodele dialogului şi nu a dialogului în sine, cum se prezintă în mod eronat şi derutant.



LEGE MILITARĂ
DIN PARTEA ARHIEPISCOPULUI CIPRULUI !

Cu severe măsuri şi izgoniri dialoghează apărătorul... Dialogului, Arhiepiscopul Ciprului, kir Hrisostomos. A hotărât într-un mod dictatorial să treacă la punerea în rezervă şi la tăierea salariilor preoţilor care au protestat ieri în faţa hotelului, care găzduieşte Comisia Mixtă de Dialog cu romano-catolicii. Se dovedeşte astfel că Arhiepiscopul Ciprului doar cu romano-catolicii poate să dialogheze şi că orice critică la adresa hotărârilor sale conduce la decapitare!
 Un lucru este sigur: se ostenesc în zadar toţi cei care apelează la terorism ca la un mijloc eficient de impunere a opiniilor. Derularea evenimentelor o va arăta!


(traducere din limba greacă: ierom. Fotie;

Notă
: Articolul este publicat cu acordul autorului.

0 comentarii:

Comentarii recente

"Cuvintele noastre ortodoxe sunt ca armele care îi apără pe ai noştri şi îi lovesc pe eretici. Aceste cuvinte nu îi lovesc pentru a-i doborî, ci pentru a-i ridica după ce au căzut. Acesta este scopul luptei noastre: să îi ajutăm şi pe vrăşmaşii noştri să se mântuiască." (Sf. Ioan Gură de Aur).

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP